Kom ook in actie en draag je steentje bij om Almere in 2022 energieneutraal te maken! De gemeente kan daarin ondersteunen met het initiatievenbudget ‘Samen werken aan duurzame energie’. Via deze regeling kun je €10.000,- subsidie krijgen voor het uitvoeren van een onderzoek naar energiebesparende maatregelen aan bijvoorbeeld de woning.
Ook kun je via deze regeling €3.000,- subsidie krijgen voor het organiseren van draagvlak voor activiteiten die bijdragen aan een energieneutraal Almere. Een belangrijke voorwaarde van de subsidie is dat deze samen met anderen wordt aangevraagd. 

Voorbeelden van initiatieven die in aanmerking kunnen komen voor het budget zijn o.a. inwoners van een straat die een onderzoek willen laten doen hoe ze het beste hun woningen kunnen verduurzamen, en sportverenigingen die een energiescan/onderzoek willen laten uitvoeren om te kijken met welke maatregelen zij de energierekening het best kunnen verlagen. Of bewoners die draagvlak willen creëren om een windmolen te kunnen plaatsen.

Voordat je een subsidieaanvraag kunt indienen, dien je eerst een adviesgesprek met een energiedeskundige van de gemeente Almere te voeren over het initiatief. Via onderstaand digitale formulier plan je een afspraak met de energiedeskundige. 

Meer informatie over de subsidieregeling vind je op de webpagina van het subsidiebureau en hieronder:

Initiatievenbudget

Aanvraag adviesgesprek