If you can read this, you have to activate javascript for your browser. This extension was brought to you by TYPO3-Macher, die TYPO3-Agentur.
Hoe kan de gemeente Almere mij helpen met duurzame energie?

Wij helpen met verschillende (financiële) regelingen voor de verschillende doelgroepen. En wij niet alleen, ook de provincie Flevoland en het rijk bieden hulp. Hoe precies lees je op de pagina over financieringsmogelijkheden Daarnaast vind je op deze website informatie over energiebesparende maatregelen.

Van welke subsidies en andere regelingen kan ik gebruik maken?

Kijk op de pagina financieringsmogelijkheden voor informatie over gemeentelijke, provinciale en landelijke regelingen.

Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor zonnepanelen?

Iedere particuliere huiseigenaar/bewoner in Almere kan met één druk op de knop zien welk deel van hun dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en wat dit aan en energie en geld oplevert. Deze zogenoemde Zonnekaart is door iedereen te raadplegen via de site almere.zonnekaart.nl.

De Zonnekaart toont welke daken in Almere het meest geschikt zijn voor zonnepanelen; daken met een groene kleur zijn zeer geschikt, geel redelijk geschikt en rood ongeschikt. De site laat een berekening zien van de kosten en opbrengsten van de zonnepanelen voor een te selecteren woning. Dit kan desgewenst worden aangepast door o.a. het aantal zonnepanelen te verkleinen of te vergroten. De rekenmodule is (vooralsnog) alleen geschikt voor particuliere eigenaren en bewoners. Om voor een bedrijf een berekening te maken is namelijk meer informatie nodig – zoals de fiscale aftrekmogelijkheden – waardoor dit niet binnen de mogelijkheden van de kaart valt.

De Zonnekaart maakt gebruik van een combinatie van weerdata, de invallende zonnestraling, de hellingshoek van de daken en de schaduwsituatie. De uitkomsten zijn gemaakt aan de hand van een aantal Geografische basisbestanden zoals het Actueel Hoogtebestand Nederland, Basisregistratie Adressen en Gebouwen, Topografische ondergrond waarmee een 3D-model is gemaakt. Daarnaast zijn gedetailleerde luchtfoto’s beschikbaar waar de nodige informatie aan ontleend wordt.