15 oktober 2018

"Naast de zorg om ons klimaat was de directe aanleiding om van het gas af te gaan voor mij de situatie in Groningen, maar ik moet toegeven dat ik het pionieren vooral ook leuk ben gaan vinden. Ik heb inmiddels een warmtepomp, zonnepanelen en een goed geïsoleerde elektrische boiler. Kom maar kijken tijdens de Duurzame Huizen Route, ik vertel graag over de ups en downs. En omdat ik ervaringsdeskundige ben kan ik u wellicht op weg helpen als u zelf overweegt om van het aardgas af te gaan."

Aldus Bert die de deuren opent van zijn twaalf jaar oude huis in de Stripheldenbuurt. Op zaterdagen 3 en 10 november is de Duurzame Huizen Route in Almere. Huiseigenaren openen hun deuren en laten je zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. De huizen die meedoen zijn goed verspreid over de stad. Er is dus altijd wel een openhuis bij jou in de buurt.

Van Buiten tot Poort en van Haven tot Stad. Welke huizen doen nog meer mee? Op Duurzamehuizenroute.nl  kun je zien welke huizen er mee doen. En natuurlijk kun je jezelf ook via deze pagina aanmelden als je zelf mee wil doen met je huis aan de Duurzame Huizen Route.