4 december 2017

Almere streeft ernaar om in 2022 zoveel mogelijk energieneutraal te zijn. Om dit te bereiken willen we zoveel mogelijk duurzame energie gebruiken en natuurlijk ook energie besparen. Scholen en verenigingen kunnen veel besparen door energiezuinige verlichting te gebruiken. Om besparingen zichtbaar te maken en zoveel mogelijk te stimuleren is er in Almere de energiescan voor scholen en verenigingen.

De tennisvereniging ATC in Almere Buiten maakte gebruik van de energiescan en zij kregen advies: “Vooral het plaatsen van ledverlichting op onze tennisbanen en zonnepanelen op het verenigingsgebouw levert ons veel op”, meent Kees Stokvis, voorzitter van de Almeerse Tennis Club.    

ATC-Buiten heeft nu sedert begin september 2017  ledverlichting op elf banen en er zijn 72 zonnepanelen geplaatst op het verenigingsgebouw. De vereniging heeft hiervoor gebruik gemaakt van de subsidie regeling voor sportverenigingen de zogenoemde SDE subsidie. Ook kon de vereniging via de Gemeente Almere een lening afsluiten bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

Meer weten over de energiescan? Kijk dan verder op deze site.